H.M. Dronning Sonja besøker Aktivitetshuset på Tøyen

Torsdag 3. oktober besøker Dronningen frivillige på Tøyen som mobiliserer til årets TV-aksjon for CARE.

H.M. Dronning Sonja er høy beskytter for årets TV-aksjon som går til CAREs arbeid med kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Sammen med generalsekretær i CARE, Gry Larsen, og TV-aksjonsleder, Vibecke Østby, skal hun den 3. oktober klokken 16.30 møte frivillige, ildsjeler. De skal spre kunnskap og engasjement om årets TV-aksjon i TV-aksjonskomiteen på Tøyen og Bøler.

– Vi er veldig glade for at Dronningen er høy beskytter for årets TV-aksjon, og at hun er engasjert i CAREs arbeid for kvinners rettigheter og likestilling. Vi setter stor pris på Kongehusets og Dronningens lange tradisjon for å stille opp som beskytter for TV-aksjonen – faktisk åpnet hun den første TV-aksjonssendingen i 1974, sier Gry Larsen.

I forbindelse med årets TV-aksjon, som går av stabelen 20. oktober, jobber kommuner og frivillige i hele landet for å verve 100 000 bøssebærere til å gå årets viktigste søndagstur.

Tøyenorkesteret og barnekoret på Tøyen sørger for musikalske innslag, og det vil bli samtaler fra scenen. Tema er viktigheten av frivillig arbeid for et samlende lokalmiljø, årets aksjon til CARE og TV-aksjonen som tradisjon.

Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Sammen gir vi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Tid: 3. oktober kl. 16.30

Program:

  • Minikonsert med Tøyenorkesteret og barnekoret på Tøyen.
  • Velkommen ved generalsekretær Gry Larsen: Kort om CARE og årets TV-aksjon.
  • Samtale med Tøyenkomiteen og Helga Hernes om inkludering, frivillighet og årets TV-aksjon til CARE. Samtalen ledes av Gry Larsen.
  • Musikalsk innslag.
  • TV-aksjonsleder, Vibecke Østby, snakker om TV-aksjonen som 45 år lang tradisjon. Samtale med H.M. Dronning Sonja, Eldbjørg Mosvold Larsen, frivillig i Bøler TV-aksjonskomité siden 1977 og Jens Olav Sporastøyl, frivillig i Bøler TV-aksjonskomité.
  • Takk og avslutning fra scenen.

Akkreditering innen den 2.oktober klokken 16.00 på e-post: maren.bleskestad@care.no

Kontakt:
For TV-aksjonen: Maren Thorsen Bleskestad, kommunikasjonsleder, 91537147

Les mer om TV-aksjonen.