Tre jenter ser i kamera. To av dem vinker. De har på fargerike klær.

Lær om likestilling og jenters rettigheter med CARE og Salaby

Bruk filmer, engasjerende oppgaver og morsomme spill for å bli kjent med sentrale fakta rundt rettigheter og likestilling.
Visste du at 12 millioner jenter under 18 år blir giftet bort hvert år? Eller at kvinner i 17 land i verden ikke får lov til å gå ut av huset, hvis ikke mannen sier det er greit? Likestilling er en menneskerett, men vi er fortsatt langt unna målet.

Dette kan du lære mer om i Salaby og CAREs undervisningsopplegg. Opplegget passer fint i forbindelse med kvinnedagen 8. mars, relevante FN-dager og når tema som rettigheter, likestilling, fattigdomsbekjempelse og bærekraftig utvikling står på timeplanen.

Gå til det lærerike og engasjerende undervisningsopplegget om likestilling her.
Undervisningsopplegget til Salaby og CARE
Undervisningsopplegget til Salaby og CARE har egne sider både for lærere og elever, og er tilpasset de forskjellige trinnene.

Undervisningsopplegg fra Salaby

Som lærer kjenner du antakelig det digitale læreverket til Salaby fra før. Opplegget vi har utviklet sammen egner seg for hele grunnskolen, og kan også brukes i videregående skole. Det er tverrfaglig, dekker flere av læreplanens kompetansemål og inneholder gode lærerveiledninger som gjør det enkelt å bruke. Foreligger både på nynorsk og bokmål.

Hvorfor lære om likestilling og kvinners rettigheter med CARE og Salaby?

  • Elevene blir kjent med sentrale problemstillinger knyttet til likestilling, kvinners rettigheter og FNs bærekraftsmål
  • Opplegget dekker flere av læreplanens kompetansemål
  • Interaktive spill og øvelser gjør kunnskap om likestilling engasjerende og gøy

Gjennom video, tekster, oppgaver, diskusjon, spill og musikk blir elevene kjent med sentrale problemstillinger knyttet til likestilling, kvinners rettigheter og FNs bærekraftsmål 1 – utrydde fattigdom og 5 – likestilling mellom kjønnene. Elevene får selv erfare urettferdighet på kroppen gjennom interaktive spill og øvelser.

En oppgave fra undervisningsopplegget til Salaby og CARE
Vårt opplegg inneholder mange morsomme oppgaver der elevene får testet kunnskapene sine.

Opplegget inneholder både arbeidsark og aktiviteter på prosjektor eller smarttavle, og kan gjennomføres på alt fra to timer til en hel dag.

Det er eget undervisningsopplegg tilpasset for 1. til 2. trinn, 3. til 4. trinn, 5. til 7. trinn og 8. til 10. trinn. Opplegget fra 8. til 10. trinn kan også brukes av videregående skoler.

Finn ut mer og test Salaby og CAREs undervisningsopplegg her.

Vil du og din skole hjelpe oss i kampen for likestilling?

Mange skoler har lyst til å gjøre en forskjell for andre. Undervisningsopplegget fra Salaby og CARE kan fint kombineres med basar, kafé eller kanskje et kunstutsalg for CAREs arbeid for likestilling og jenter og kvinners rettigheter.

Ta gjerne kontakt med oss på e-post care@care.no om dere har spørsmål eller ønsker å bidra.