Foto: Unsplash

4 gode boktips til påsken

Påsken er for veldig mange en tid for gode leseopplevelser. Men har du kanskje lest deg litt lei av Poirot, Nesbø og annen påskekrim?

Her er noen gode boktips skrevet av og om sterke kvinner fra oss i CARE!

Artikkelbilde
Gode leseopplevelser er viktig for alle, om det så er i påskeferien, eller på skolen. (Foto: John Hewat)

1. Invisible Women - Caroline Criado Perez (2019)

Visste du at de fleste kontorer er fem grader for kalde for kvinner? Standardtemperaturen i mange kontorer ble satt på 60-tallet og tar utgangspunkt i hvilepulsen og kroppstemperaturen til menn.

I Invisible Women tar Caroline Criado Perez tak i hvordan verden i stor grad er designet ut ifra data basert på og tilpasset menn.

Boken er et viktig og engasjerende innblikk i hvor store og utbredte kjønnsforskjellene faktisk er.

2. Norsk Kvinnehistorie på 200 Sider - Hege Duckert (2020)

Kvinners liv har endret seg i en revolusjonerende fart de siste 150 årene. Likevel er det menn som dominerer historiebøkene.

Journalist og forfatter Hege Duckert setter kvinnene i sentrum og beskriver norsk kvinnehistorie fra de som kjempet for selvstendighet og stemmerett, til heltene historien har glemt.

3. They Didn´t See us Coming - Lisa Levenstein (2020)

90-tallet var et viktig tiår for feminismen i USA. Fra erklæringen av “Year of the woman” i 1992, til Bitch Magazine og aktivistene i SisterSong som krevde at kvinner skulle få bestemme over egen kropp.

I "They Didn´t See us Coming" tar historiker Lisa Levenstein for seg viktige stemmer og strømninger som la grunnlaget for dagens moderne feminisme.
Amanda Gorman var på alles lepper etter Joe Bidens innsettelsesseremoni. I fjor skrev og fremførte hun også et dikt for CARE. (Video: CARE UK)

4. The Hill We Climb - Amanda Gorman (2021)

Amanda Gorman havnet i verdens søkelys etter at hun stjal showet under Joe Bidens innsettelsesseremoni. Diktet “The Hill We Climb” handlet om samhold, samarbeid og fellesskap, og berørte også angrepet på Capitol Hill.

En diktsamling og en barnebok er ventet høsten 2021. I mellomtiden anbefaler vi alle å lese, og kanskje til og med høre “The Hill We Climb”!