Bidra til vårt nødhjelpsarbeid

Med din støtte kan vi redde liv, ivareta jenter og kvinners trygghet i kriser, og hjelpe mennesker i gjenoppbyggingen av sine liv og sitt lokalsamfunn.

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.

Kvinner og barn er mest sårbare når en krise rammer

De er ofte fattigst, har lite beskyttelse og få muligheter til å flykte. I tillegg øker risikoen for å bli utsatt for vold og overgrep.

Med din støtte redder vi liv

Ved å støtte CARE bidrar du til at vi raskt kan være på plass med livsviktig nødhjelp som mat og drikke, telt, hygieneartikler, samt fysisk og psykisk helsehjelp.

Hjelpen kommer raskt frem fordi vi jobber tett med lokale samarbeidspartnere, har et bredt nettverk og egne kontorer i 111 land. CARE er en av verdens største hjelpeorganisasjoner.

CAREs arbeid i Gaza er et typisk eksempel på hvordan CARE jobber.

– Vi har vært til stede der siden 1948 og jobber vanligvis med helse, støtte til kvinnelige gründere og matproduksjon. Samtidig planlegger vi alltid for kriser. Derfor kunne vi også snu oss raskt om da krigen mellom Israel og Hamas brøt ut og bidra med nødhjelp. Kaj-Martin Georgsen, Generalsekretær i CARE Norge
Artikkelbilde
Den første uken av krigen klarte CARE å distribuere 33 000 liter vann fra interne lagre i Gaza. Siden har CARE bidratt med mobile helseklinikker, hygienesett og utstyr til sykehus, i samarbeid med lokale partnerorganisasjoner.

Med din støtte sikrer vi jenter og kvinners trygghet i kriser

Dette gjør vi blant annet ved å:

  • sørge for at kvinnene som blir rammet av en krise blir hørt og har en aktiv lederrolle i den humanitære responsen.
  • sikre tiltak for å beskytte mot vold og overgrep.
  • sette krav til hygiene, seksuelle og reproduktive helsetjenester (særlig i forbindelse med menstruasjon, graviditet eller fødsel).
Artikkelbilde
Hanah og hennes barn (avbildet) mistet hjemmet sitt under jordskjelvkatastrofen i Syria i 2023. Gjennom en av CAREs partnerorganisasjoner har de fått husly, mat og hjelp til å håndtere traumene som barna har slitt med i etterkant.

Med din støtte hjelper vi mennesker å gjenoppbygge sine liv

Når den akutte krisen er over, er du som fast giver med på å støtte mennesker i gjenoppbygging av sine liv og sitt lokalsamfunn. I land som Syria og Palestina, som har vært preget av konflikt i flere tiår, har CARE etablert en permanent tilstedeværelse.

Et av de viktigste verktøyene for vårt langsiktige bistandsarbeid er spare- og lånegrupper, som gir kvinner mulighet til å få seg jobb eller starte sin egen bedrift.

Pengene kommer dit de skal

CARE har lang erfaring med å skape varig positiv endring. Vi er medlem av Fundraising Norge og Innsamlingskontrollen. Hele 92 prosent at våre inntekter går til formålet - det er vi stolte av. Gir du til CARE kan du være trygg på at ditt bidrag kommer dit det skal.

Ung jente smiler

Bli med på laget!

Med din støtte kan vi redde liv, ivareta jenter og kvinners trygghet i kriser, og hjelpe mennesker i gjenoppbyggingen av sine liv og sitt lokalsamfunn.

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.