Kvinne med et rosa sjal på hodet som ser i kamera

CARE Norge søker programrådgiver, Midtøsten

Vi søker etter en strukturert og engajsert person til vår utenlandsavdeling.

Personen må kunne fungere som rådgiver i våre programmer, både innen langsiktig utvikling og humanitært arbeid.

Stillingen vil ha kontakt med landkontor, følge opp programmer og være en støttespiller i avdelingen og i organisasjonen ellers. Stillingen er et ettårsvikariat med mulighet for forlengelse.

Du jobber tett med kollegaer i CARE Norge og internasjonalt. Som medarbeider i CARE Norge blir du en del av en solid og trivelig arbeidsplass med rundt 30 ansatte. Vi har et utviklende arbeidsmiljø, en sterk visjon og en tydelig strategi.

Avdelingen jobber tett med CARE International, og skal sikre et godt samarbeid med de andre medlemslandene i CARE International.

Litt om deg

Vi ser etter deg som har solid kunnskap og erfaring fra utviklings- og humanitært arbeid. Du har erfaring med rapportering, økonomisk forvaltning og kontraktsoppfølging fra ulike donorer i Norge og utland. Kjennskap til ECHO vil være en fordel.

Du er en selvgående person som har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner og erfaring fra samarbeid med andre norske og internasjonale organisasjoner i konsortium eller lignende.

Vi ønsker at du har en relevant utdanning, gode norsk og engelskkunnskaper skriftlig og muntlig. Du har gjerne franskkunnskaper.

Noen av stillingens sentrale arbeidsoppgaver:

 • Ansvar for oppfølging og oversikt over status og leveranser i tildelte programmer med vekt på Midtøsten, stillingen har også ansvar for andre programland utfra behov i avdelingen
 • Ansvar for oppfølging og oversikt over økonomiske, administrative og operasjonelle problemstillinger i tildelte program
 • Ansvar for oppfølging og oversikt over utvikling i kontekst (sosial og politisk) med relevans for programmet
 • Kvalitetssikre rapportering til donor i henhold til krav og tidsfrister
 • Koordinere samarbeid med internasjonale partnere i programmet
 • Bistå i oppfølgingen av andre humanitære/utviklingsprosjekter etter behov
 • Være en pådriver og bidra til å synliggjøre CAREs arbeid
 • Videreutvikle CAREs sektorielle og tematiske prioriteringsområder, med særlig fokus på kvinner og likestilling
 • Bidra til å sikre finansiering fra institusjonelle og andre donorer.

Hva vi kan tilby deg:

 • Et års vikariat, med mulighet for forlengelse
 • Spennende utfordringer med tydelige mål
 • Et godt arbeidsmiljø, gode kollegaer og kontor sentralt i Oslo
 • Globalt samarbeid gjennom vårt internasjonale nettverk
 • Gode lønns-, forsikrings- og pensjonsordninger

Arbeidsplass er sentralt i Oslo sentrum, i lyse, nyoppussede og funksjonelle lokaler. Noe reisevirksomhet til våre prosjekter og programmer internasjonalt må påberegnes.

I CARE er vi opptatt av mangfold og inkludering. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke, uavhengig av alder, kjønn, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi forventer av alle våre ansatte at de etterlever våre verdier; engasjert, ansvarlig og inkluderende. Vi har nulltoleranse mot alle former for diskriminering og trakassering.

For ytterligere informasjon om stillingen, ta gjerne kontakt med konstituert leder for utenlandsavdelingen Moira Eknes.

Om arbeidsgiveren

CARE er en av verdens største humanitære organisasjoner. CARE International arbeider med å bekjempe fattigdom i over 100 land og har et utstrakt bistandsfaglig nettverk. I 2022 fikk over 170 millioner mennesker hjelp gjennom CAREs programmer. CARE har dobbelt mandat – for både humanitær respons og langsiktig utvikling. CARE jobber for at kvinner og menn skal ha like rettigheter og muligheter, slik at fattigdom kan bekjempes mer effektivt.

CARE kjemper for fattige kvinners rettigheter og for at alle skal leve verdige liv. Vi arbeider for å bekjempe fattigdom gjennom å støtte jenter og kvinners kamp for likestilling, og skape varig endring der samfunnene får hjelp til å hjelpe seg selv. Når kvinner blir hørt, blir samfunnet mer bærekraftig.

Søk på stillingen

For spørsmål, ta kontakt med Moira Eknes, konstituerende Utenlandssjef CARE. Mail: moira.eknes@care.no Tlf: 993 02 022