Kvinne i helsevesenet finner frem vaksiner.

Koronavaksinen - Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge

CARE planlegger rask og rettferdig vaksinehjelp for 100 millioner over hele verden.

– Siden starten av pandemien har CARE bygd strukturer som gjør det mulig å reagere raskt med forebyggende tiltak der det trengs, sier president og administrerende direktør i CARE USA, Michelle Nunn.

Kvinner, de som lever i ekstrem fattigdom, og nesten 275000 helsepersonell er prioritert når CARE skal bidra til at 100 millioner mennesker skal få covid-vaksine.

CARE er godt rustet til å ta utfordringen. Tidligere har vi ledet globale vaksineringsprogrammer, jobbet med å utrydde polio og med ebola-respons i konfliktområder.

– CARE skal bruke våre globale ressurser og kompetanse for å sikre at vaksinen blir distribuert raskt og rettferdig til de i ekstrem fattigdom Michelle Nunn

– COVID har bevist at hele verden henger sammen. Ingen av oss er trygge fra denne pandemien, før vi alle er trygge, legger hun til.

CAREs globale vaksinerespons vil fokusere på tre viktige områder:

Helsearbeidere: Siden starten av pandemien har CARE støttet helsearbeidere i frontlinjen av krisen.

Kvinner og flyktninger: Kvinner utfører brorparten av omsorgsoppgaver, både i helsevesenet og i hjemmet. Dette utsetter dem for høyere risiko for eksponering av viruset. I tillegg har flyktninger begrenset tilgang til helsetjenester. CARE vil arbeide for at disse gruppene ikke bortprioriteres i vaksinekøene.

Utdanning: CARE skal tilby viktige utdanningsressurser for å bekjempe feilinformasjon og vaksineredsel i lokalsamfunn over hele verden, slik at folk kan føle seg trygge og sikre på å ta vaksinen.

CARE mener helserettigheter er menneskerettigheter. Derfor gjør vi alt vi kan for at vaksinen går til de som trenger det mest, uavhengig av hvor de bor.

Støtt arbeidet for at de som har minst også skal få grunnlegende helsetjenester