Indias covid-respons på randen av kollaps

Mange hundretusen smittes hver dag av korona i India, og mange døende pasienter får ikke hjelp. CARE bygger nå provisoriske sykehus. Du kan bidra!

Kritiske døgn for befolkningen i India. Du kan bidra!

Jeg vil hjelpe

– Den andre koronabølgen raser gjennom India med ødeleggende kraft som fører til en stor økning i både smittetilfeller og døde, forteller landsjef i CARE India, Manoj Gopalakrishna.

Det har vært opp mot 400 000 nye registrerte smittetilfeller daglig. 3.645 koronarelaterte dødsfall har blitt registrert på en enkelt dag. Mørketallene på både smittede og døde er trolig høye.

– Dette er en stor menneskelig tragedie. Det er rystende å høre kollegaene mine i India snakke om mennesker som ikke får hjelp fordi de ikke har råd til å kjøpe oksygentanker, og mennesker som dør i de lange køene til sykehuset, sier generalsekretær i CARE Norge, Kaj-Martin Georgsen.

Din hjelp er avgjørende

Du kan hjelpe ved å sende SMS: CARE til 2468 (200 kroner) eller Vipps til 2468 (valgfritt beløp).

Det er også mulig å bidra gjennom vår Facebook-innsamling.

Tusen takk for din viktige støtte!

Landsjefen for CARE India understreker behovet for hjelp de neste ukene:

– Ut fra tendensen vi ser nå må vi anta at de neste to-tre ukene vil bli kritiske. Så innen det, må vi trappe opp alle tiltak ved sykehusene, så i det minste de som trenger sykehusinnleggelse blir tatt hånd om. I tillegg nå vi trappe opp vaksineprogrammet blir trappet opp og få kontroll på smitteutviklingen, sier Gopalakrishna.

CARE har jobbet med helseprosjekter i India i mange år, og vet dessverre alt for godt at kvinner ofte søker helsehjelp for sent. Manglende likestilling er en stor utfordring i landet og CARE frykter nå at kvinner skal bli nedprioritert til den begrensede hjelpen som finnes.

CARE setter opp sykehus

Utenfor sykehusene ligger koronapasienter i kø for å få medisinsk hjelp. Folk dør mens de venter.

CARE har blitt spurt av myndighetene om å hjelpe til. I tillegg til å bidra med smittevernsutstyr, oksygen og personell til sykehusene, jobber vi nå med å sette opp provisoriske sykehus.

– Vi tar i bruk hoteller, idrettsarenaer og andre bygg, og gjør dem om til midlertidige sykehus, for å prøve å hjelpe på det enorme trykket som er på helsetilbudet i India nå, forklarer Georgsen.

Uten oksygen, ingen hjelp

Men det er ikke bare sykehusplasser det er mangel på nå. Det er heller ikke nok medisiner og utstyr.

Oksygentanker, som er livreddende medisin for de koronapasientene som ikke får puste, går nå til svimlende summer på svartebørsmarkedet. Noe som gjør at det kun er de med penger som kan kjøpe denne livsviktige medisinen. Gopalakrishna forteller at han har venner og kjente som har problemer med å få den hjelpen de trenger.

En kollega av meg ringte meg fra intensivavdelingen. Der hadde hun blitt bedt om å forlate sykehuset fordi hun ikke hadde mer oksygenforsyning. Sykehuset hadde ikke nok kapasitet, og hun ringte for å spørre om jeg kunne hjelpe henne med å få tak i oksygen eller finne et nytt sykehus som hadde oksygen, forteller han.

Dette gjør CARE

CARE setter opp midlertidige sykehus der folk kan få hjelp.

Vi leverer også utstyr til andre sykehus. Vi hjelper til med blant annet oksygenflasker, smittevernsutstyr og personell.

Å hindre smitte er en viktig del av CAREs arbeid. Derfor jobber vi sammen med myndighetene med smittesporing, informasjonsarbeid, smittevernsutstyr og vaksineutrullingen.

Hjelp India slik at vi unngår en katastrofal menneskelig tragedie. Støtt oss slik at vi kan få ut livsnødvendige helsetjenester, flere helsearbeidere, flere senger, oksygenflasker og annet i denne prekære situasjonen.

Du kan gi livreddende hjelp til korona-ofre i India

Med din hjelp kan vi nå ut til enda flere med livsnødvendige helsetjenester og viktig forebyggende tiltak mot smittespredning.

Du kan gi et bidrag gjennom skjemaet under, eller sende SMS: CARE til 2468 (200 kroner) eller Vipps til 2468 (valgfritt beløp).