Påskeprat med Dr. Wasim Zahid

Wasim Zahid er lege, forfatter, foredragsholder og youtuber. Men det kanskje ikke alle vet er at han også sitter i styret til CARE!
Vi tok en kort prat over SMS om påskekrim, familietradisjoner og hvordan man kan gjøre verden til et litt bedre sted for kvinner:


Hei Wasim! Har du tid til en kort påskeprat?

– Kjør 😃

Herlig! Først og fremst, hvordan står det til om dagen? Mye å gjøre?

– Det står bra til. Har vært en veldig hektisk periode på sykehuset, men nå har jeg litt påskeferie som jeg nyter hjemme med familien.

Det hørtes ut som en fortjent pust i bakken 😎 Har du og familien vanligvis noen faste påsketradisjoner?

– Vi har jo ikke noe hytte, så påsken blir stort sett tilbrakt hjemme. Vi har pleid å besøke familie, men det har ikke vært mulig de siste to årene. Ellers koser vi oss med TV, god mat, godteri og familiekos. Lammelår er et fast innslag.

Det hørtes koselig ut! Du er ikke alene om å ha hjemmepåske i år. Har du noen gode boktips eller serier å anbefale for de som kanskje kjeder seg litt? 📚

– Siden det er påske må jeg jo nevne min forkjærlighet for britiske krimserier. Har nettopp fullført Cormoran Strike-serien, og anbefaler den varmt. En god bok jeg har lest i det siste er Homo Deus av Yuval Harari.

Wasim har en populær youtubekanal hvor han deler erfaringer, tips og lærdom fra sitt legeyrke.

Kult! Takk for gode anbefalinger 🙌 Du sitter i styret for en organisasjon som jobber for kvinners rettigheter. Hvilke kvinner har vært viktigst for deg i ditt liv?

– Kvinner har spilt en avgjørende rolle i alle aspektene av mitt liv. Moren min gjennom kjærlighet og oppdragelse, lærere på skolen som lærte meg så mye, en kone som alltid støtter meg hundre prosent, og en datter som inspirerer meg til å bli et bedre menneske. Så er jeg omgitt av utrolige dyktige kvinnelige kollegaer hver eneste dag.

💛💛 Hva gleder du mest til å gjøre når pandemien er over?

– Det jeg gleder meg mest til er alle de vanlige tingene i livet som ikke har vært mulige det siste året. Besøke venner og familie, gå på kino og teater, og trene regelmessig på treningssenteret. Og slippe munnbind!

Ja, helt enig 🤞 Har du noen tips til hva slags grep folk flest kan ta for å gjøre verden til et bedre sted for kvinner?

– Noe av det viktigste er å være bevisst problemene kvinner opplever. Der er organisasjoner som CARE uvurderlige. De setter fokus på problemstillingen og gjør oss bevisst på vanskene. Et godt grep kan derfor være å engasjere seg i slike organisasjoner.

Herlig, mange takk for intervjuet. Riktig god påske! 💛 😊