220 millioner til årets TV-aksjon for CARE

– I dag har hele Norge åpnet både hjerter og lommebøker. Jeg er så takknemlig og rørt, sier Gry Larsen, generalsekretær i CARE.

TV-aksjonen samlet inn hele 220 millioner til CAREs arbeid for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

100 000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur og banket på dører over hele landet for å samle inn penger til CAREs arbeid. Med midlene fra TV-aksjonen skal 400 000 kvinner få muligheten til å bestemme over sitt eget liv.

– På vegne av CARE vil jeg si tusen takk til alle frivillige, alle bøssebærere og alle givere som har bidratt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety enormt mye for hver eneste en av de kvinnene som nå får mulighet tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt, sier Larsen.

Alt fra Kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, til næringsliv, lag og foreninger, skoler og trossamfunn har stått på for å verdens største dugnad mulig.

– Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssa er helt uvurderlig. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til CARE, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger og samlet inn svimlende 8 millioner kroner. Næringslivet over hele landet har engasjert seg og bidratt med 31 millioner. Også P3-aksjonen ga alt, bokstavelig talt med hud og hår, og sørget for ny rekord med utrolige 10, 8 millioner til TV-aksjonen NRK CARE. Auksjonen fikk sitt høyeste bud noensinne på Radio Norge og Morgenklubbens radiosending som gikk for 550 000. Totalt samlet auksjonen inn 2, 26 millioner.

– Vi har all grunn til å være veldig stolte av vår felles innsats. Det er så rørende å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – én aksjon av gangen, sier aksjonslederen.

Se resultatet fra din kommune her.

For ytterligere kommentarer, kontakt:

Jorunn Strand Askeland, leder for kommunikasjon og samfunn i CARE: mobil: 404 05 015

Maren Thorsen Bleskestad, kommunikasjonsleder for TV-aksjonen, mobil: 915 37 147

Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen: mobil 92040652

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974.
  • Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.
  • NRK TV-aksjonen er verdens største dugnad. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn mer enn ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.