Slik lever flyktninger under korona
Som flyktning er man ekstra utsatt for smitte. Mange bor svært tett og mangler tilgang til rent vann og såpe. Kvinner blir ekstra utsatt for kjønnsbasert vold når de er pålegges å holde seg innenfor hjemmets fire vegger.
Få et innblikk i livet i flyktningleirene under koronapandemien i denne bildeserien.
En utfordrende tid for venezuelanske flyktninger
Siden 2016 har rundt 5 millioner flyktet fra Venezuela på grunn av den økonomiske krisen i kjølvannet av den politiske uroen i landet.
Mange har søkt tilflukt i Ecuador, som nå er en av de hardest rammede landene av koronapandemien.
De med ulovlig opphold får verken mulighet til å arbeide eller tilgang til helsetjenester. Mange velger derfor å forlate landet.
I Equador distribuerer CARE husholdningspenger, mat, medisiner og andre forsyninger til flyktningene
Covid-19 i verdens største flyktningleir, Cox Bazar
Nærmere en million Rohingya-flyktninger har siden 2017 flyktet til Bangladesh fra volden i hjemlandet Myanmar. De fleste av disse lever nå tett i tett i Cox Basar.
Leiren huser omtrent 855 000 flyktninger og er neste 4 ganger så trangbodd som New York, noe som gjør sosial distansering svært vanskelig.
I den overfylte leiren er det mangler på vann, såpe og andre hygieneartikler, noe som er spesielt bekymringfyllt under koronapandemien.
Det har vært portforbud i leiren siden mars, men viruset ble allikevel påvist i mai. 15. juni var det 38 smittede og to dødsfall i leiren grunnet pandemien.
Kjemper mot både korona og kolera i Jemen
Nærmere 24 millioner mennesker trenger humanitær assistanse i Jemen.
Foruten koronapandemien er innbyggerne utsatt for kolerasmitte. Bare i årets første 3 måneder ble det dokumentert over 87 000 tilfeller av kolera i landet.
Omfattende arbeid for å hindre utbrudd i Dadaab-leiren i Kenya
Under pandemien har CARE utvidet sitt arbeid til å omfatte opplæring i trygge hygiene- og sanitære rutiner, dele ut såpe, reparere ødelagte vannrør og pumper, og bygget håndvaskstasjoner.