Kjære CARE-venn

Tusen takk for at du er med på å skape utvikling og positive endringer for andre mennesker!

Støtten fra deg har bidratt til at jenter og kvinner har kommet seg ut av fattigdom. Jeg vil takke deg for at du er med på å gjøre det livsviktige hjelpearbeidet mulig.

Året 2023 ble dessverre preget av at flere mennesker er blitt ofre for krig og konflikt, og ble drevet på flukt. I februar 2023 ble Tyrkia og Nordvest-Syria rammet av et kraftig jordskjelv, der flere enn 50.000 mennesker mistet livet og hundretusenvis mistet hjemmene side.

Da jeg besøkte Tyrkia i oktober i fjor, var det fortsatt svært mange som bodde i telt og brakker, og forberedte seg på en ny vinter uten et eget hjem. Det forteller oss at store kriser og naturkatastrofer får langvarige konsekvenser – og at hjelpen vi gir, utgjør en viktig forskjell for svært mange mennesker.

Fra jordskjelvrammede Hatay i Tyrkia

Flere andre land ble også rammet av jordskjelv i 2023. CARE var raskt på plass med nødhjelp etter at Marokko ble rammet av jordskjelv natt til 7. september. Det samme var vi da flere jordskjelv rammet Herat-provinsen i Afghanistan en måned senere.

2023 kommer til å bli husket som et år der krig og konflikter blusset opp. CARE fortsetter sitt arbeid i Ukraina og nabolandene, dit mange ukrainere har flyktet.  Vi er også til stede i Palestina, både på Gazastripen og Vestbredden.

Lastebil med nødhjelp til Gaza
CARE-pakker leveres til en familie i Gaza
Gaza januar 2024

Forholdene for sivile på Gazastripen blir stadig verre, og det gjør vondt å tenke på alle de uskyldige mennene, kvinnene og barna som lider i denne meningsløse konflikten. Likevel finnes det noe håp:

Den siste tiden har CARE delt ut flere enn 7000 pakker med hygieneutstyr til mennesker på flukt på Gazastripen. Pakkene dekker behovene til en familie på fem for 30 dager. CARE har også, i samarbeid med våre partnerorganisasjoner, delt ut drikkevann til 87,600 mennesker sør på Gazastripen.

Selv om det ser mørkt ut, kan vi ikke miste håpet. Vi fortsetter derfor å be om en våpenhvile, samtidig som vi jobber for å få inn nødhjelp til mennesker som trenger det.

Etter andre verdenskrig ble det sendt CARE-pakker fra USA til oss i det krigsherjede Europa. Det var starten på CARE som organisasjon. I dag er behovene enorme og vi fortsetter oppdraget med å dele ut CARE-pakker til mennesker i nød.

Vi jobber spesielt for å dekke behovene til jenter og kvinner som er ekstra sårbare i konflikt og kriser.

Jeg vet at det er trange tider for mange, også her hjemme. Derfor er jeg ekstra takknemlig for bidragene fra deg som CARE-venn. Ditt bidrag utgjør en forskjell.