Tusen takk til alle som bidro under årets TV-aksjon

TV-aksjonen som gikk av stabelen 20. oktober, samlet inn over 225 millioner til CAREs arbeid for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Tusen takk til alle frivillige, alle bøssebærere og alle givere som har bidratt! Resultatet av TV-aksjonen vil bety enormt mye for hver eneste en av de kvinnene som nå får mulighet tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssa er helt uvurderlig. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til CARE.

Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger. Næringslivet over hele landet har engasjert seg. Også P3-aksjonen ga alt, bokstavelig talt med hud og hår, og sørget for ny innsamlingsrekord.

TV-aksjonen 2019 gir oss en unik sjanse til å hjelpe de sterke kvinnene som hver dag kjemper for å sikre seg og sine familier et verdig liv. Det er en god investering å jobbe med kvinner, fordi kvinner skaper endring. Vi klarer ikke bekjempe fattigdom hvis halve befolkningen holdes utenfor.

Vi er utrolig takknemlige for den enorme rausheten vi har møtt. Sammen skal vi hjelpe over 400 000 kvinner ut av fattigdom. Nå er det hennes tur!

Hilsen Gry Larsen
generalsekretær

Fakta om TV-aksjonen

  • TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974
  • Årets TV-aksjon gikk til CAREs arbeid for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder
  • NRK TV-aksjonen er verdens største dugnad. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn mer enn ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp