Er kvinnehistorie historie?

Arbeidet for kvinners rettigheter har rast framover de siste 150 årene. Men likestillings-toget har gått langt fra like fort for alle.
Hva står likestillingskampen om i dag? Hvem gjelder den for og hvem må kjempe den?

Se hele CARE Talken her:
Etter 150 år med stor utvikling i synet på kvinner og forbedring av kvinners rettigheter kan det i 2021 være lett å ta likestilling for gitt. Men fortsatt er det ikke likestilling på alle samfunnsområder. Noen ganger ser vi det ikke selv og setter ord på det, før noen hjelper oss til det, slik det var med #MeToo. På andre områder lukker vi øynene og lar det skure. Utfordringene varierer, avhengig av generasjon og miljø. Hvor står likestillingen sterkt i dag – og hvor henger den etter?

I den første utgaven av CARE Talks tar vi praten om kvinners rettigheter i dag. Hege Duckert er aktuell med boken «Norsk kvinnehistorie på 200 sider» og vil sammen med gründer Isabelle Ringnes, samfunnsdebattant og forfatter Sofia Srour og fredsforsker Torunn L. Tryggestad ta temperaturen på kvinners rettigheter i dag. Med sine ulike perspektiver vil de belyse hvor kampen for kvinners rettigheter fremdeles ikke er historie.
Artikkelbilde
Artikkelbilde
Artikkelbilde
Artikkelbilde