Bildene som har gjort størst inntrykk på oss i 2020

Tusen takk til alle som har støttet oss i 2020. Dere er grunnen til at vi kan hjelpe kvinner i verdens mest sårbare områder.
Året har bydd på store utfordringer for mange kvinner i verden, men vi gleder oss samtidig over fremskrittene. I 2021 fortsetter kampen for at kvinner skal kunne stå på egne ben.

Vi spurte fem fotografer om å dele sitt favorittbilde fra CARE sitt arbeid i året som har gått. Alle bildene viser utfordringer, men også gleden over at vi sammen kan få til endring.

Et pandemikyss i Ecuador

Artikkelbilde

Andy er en transmann som bor sammen med sin partner gjennom fem år, Alexandra. Begge mistet jobbene sine på grunn av pandemien, og lever de nå av å lage og selge humitas - en søramerikansk rett.

Da de lærte meg hvordan de lager humitas, kunne jeg føle deres nærhet som par, og deres kjærlighet til både å være sammen og jobbe sammen.

Mens vi drakk kaffe, la jeg merke til det herlige lyset, og følte det var riktig tid og sted for å be om et portrett og et pandemiskyss.

Tekst og bilde: Vicente Gaibor del Pino

Fanget i en syklon i Vanutau

Artikkelbilde

Etter en time i en liten båt i rufsete vær - nok til å drømme om hjemmets komfort - lyttet jeg til en sann overlevelseshistorie.

Netty ble fanget utendørs under syklonen Harold, men holdt babyen tett mot kroppen hele natten, til tross for at vinden var så sterk at den rev av klærne hennes. Kroppen til Netty var bokstavelig talt det eneste som beskyttet barnet mot syklonen. Morgenen etter lå huset i ruiner - men familien hennes levde.

Hun hadde tårer i øynene da hun fortalte meg historien - men hun smilte også, som om vi bare småpratet. Jeg lærte å aldri noen gang ta sikkerheten til mitt eget barn eller tak over hodet for gitt.

Tekst og bilde: Valerie Fernandez

En grunn til å smile i Zambia

Artikkelbilde

Kameraet mitt har blitt en bro mellom mennesker fra ulike kulturer, aldre, raser og bakgrunner. Å møte Jane minnet meg om alle de modige kvinnene jeg har møtt, og deres evne til å overvinne motstand med varme og ømhet. Kvinner er i stand til å gjøre alt. De holder virkelig opp halve himmelen.

Jane inviterte meg inn i sin verden, delte livet sitt, og jeg fikk møte hennes vakre datter. Jeg elsker hvordan steder blir ansikter, og ansikter blir venner, og plutselig dokumenterer vi ikke bare statistikk, men tas med inn i virkeligheten til en annen person - kvinne til kvinne og mor til mor.

Tekst og bilde: Karin Schermbrucker

Snillhet i Zimbabwe

Artikkelbilde

Noe av det første som slo meg med Esther var hennes raushet og snillhet.

Hun hadde tatt imot barnebarn - svigerinnens barn - uten å klage. Esther var en sterk og intelligent kvinne med glimt i øyet, til tross for hennes alder og vanskelige situasjon.

Et hjerteskjærende øyeblikk var da hun fortalte oss at hun noen ganger gråt fordi hun ikke kunne mate barna. Jeg må ha tatt 20 forskjellige nærbilder, men dette er en av mine favoritter.

Tekst og bilde: Lucy Beck

Fellesskap på Fillipinene

Artikkelbilde

Prod.JX er en gruppe lokale kunstnere som lager 3D-bilder av kystlandsbyer på Fillipinene som skal brukes som farekart. Alle i landsbyen er med på å lage kartene. Jenter, gutter, turledere, lærere, tømrere og til og med sjåfører er med, for å sikre at oversikten blir så nøyaktig som mulig.

Innbyggere i landsbyen, inkludert denne unge jenta, plasserer deretter tegnestifter på kartene for å identifisere områdene med størst risiko for naturkatastrofer. Dette er for å hjelpe til med evakueringsplaner og beredskapstiltak.

Å se folk fra forskjellige grupper og samfunnslag arbeide sammen for redde liv, gjorde meg glad og begeistret.

Tekst og bilde: Rya Celine C. Duscuin

Vil du bidra?

Din støtte gir kvinner mulighet til å komme i arbeid, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.