Bidra til at flere kvinner som Hadiza får oppfylt drømmene sine

Vil du bli med på å skape en verden der kvinners talenter og ambisjoner får blomstre? Sammen kan vi gi flere kvinner mulighet til å realisere drømmene sine!

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.

Hadiza arbeidet som en helt og lykkes

Hadiza ble tvunget til å slutte på skolen, men ga ikke opp designerdrømmen sin. Nå har hun sydd klær for Nigers presidentfrue og gir jobb til flere.

Hadiza vokste opp i fattigdom. Moren hennes var alenemor og slet med å få endene til å møtes. Som mange jenter i Niger ble Hadiza tidlig gift.

Hun hadde gjort en avtale med mannen sin om at hun skulle fortsette å studere etter bryllupet, men slik ble det ikke.

– Jeg levde i håpet om at jeg kunne fortsette studiene mine og få en jobb, men jeg fikk ikke lov. Hadiza

– Det var et hardt liv, forteller hun. Jeg var fullstendig avhengig av mannen min, men han var ikke snill mot meg. Jeg ble mishandlet, og han ble rasende for de minste ting.

Hadiza ble til slutt skilt fra mannen sin og flyttet inn hos moren, men livet var fortsatt tøft. Det var vanskelig å få tak i nok mat til barna.

En vei ut av fattigdom - for 20 millioner kvinner

I dag har mange av verdens aller fattigste ikke tilgang på noe vi tar for gitt i vår hverdag: vanlige banktjenester. Uten bank, er det ikke mulig å spare og ta opp lån - man lever fra hånd til munn.

CARE sin løsning på dette er lokale spare- og lånegrupper.

Gruppene fungerer som en liten sparebank, der medlemmene blir enige om reglene, og sparer og låner av felles midler.

I gruppene kan kvinnene også få opplæring i lesing, skriving og regning, entreprenørskap og ledelse.

Siden oppstarten i 1991 har over 20 millioner kvinner kommet seg ut av fattigdom ved bruk av gruppene.

Designerdrømmen ble virkelighet for Hadiza

Hadiza så hvordan kvinner i CARE sine spare- og lånegrupper sparte penger, og etter hvert kunne ta opp et lite lån og investere i sine egne små bedrifter.

– Jeg tenkte jeg var for ung. Men jeg bestemte meg for å lære et håndverk og deretter bli medlem.

Gjennom en venninne kom Hadiza i lære hos en syerske. I spare- og lånegruppen fikk hun lån til en symaskin.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle nå så langt. Så snart jeg hadde sydd for noen, kom de tilbake med nye kunder. Hadiza

Nå gir hun jobb til andre

Med økende kundekrets har Hadiza ansatt hele syv lærlinger som nå får opplæring i skredderfaget og hjelper til med bestillingene. Lærlingene har gjennom Hadiza sin suksess fått en unik sjanse til å lære et håndverk og tjene sine egne penger.

Historien om Hadiza er et fantastisk eksempel på hva en kvinne kan få til om bare hun får muligheten. Tenk hva vi kan oppnå med hundrevis av spare- og lånegrupper hvor tusenvis av kvinner får samme mulighetene!

Vil du bli en fattigdomsbekjemper?

Med din støtte kan flere kvinner som Hadiza få kunnskap, ferdigheter og mulighet til å tjene egne penger og forsørge familiene sine. Dette får også store positive ringvirkninger på samfunnet de lever i. Slik kan vi sammen bekjempe fattigdom.

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.

Pengene kommer dit de skal

CARE har lang erfaring med å skape varig positiv endring. Vi er medlem av Fundraising Norge og Innsamlingskontrollen. Hele 92 prosent at våre inntekter går til formålet - det er vi stolte av. Gir du til CARE kan du dermed være trygg på at ditt bidrag kommer dit det skal.