Vil du få slutt på omskjæring av jenter?

Som CARE-giver vil du bidra til at vi kan engasjere flere lokalsamfunn i å få slutt på omskjæring av jentebabyer.

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.

- Jeg angrer på at jeg omskar jenter

Før utførte Fana skadelige inngrep på jentebabyer. I dag jobber hun for at ingen jenter i landsbyen skal bli utsatt for kjønnslemlestelse.

En av to jenter blir kjønnslemlestet

Forestill deg at du eller din nyfødte baby ble utsatt for inngrep som i tillegg til hevelser, feber, og stivkrampe, også kan føre til problemer med urinering og menstruasjon, samleie og fødsel. Dette er realiteten for 1 av 2 jenter i Etiopia.

De underliggende årsakene til kjønnslemlestelse er ofte basert på gamle kjønnsnormer, skikker og myter. Dette kan vi gjøre noe med.

– De fleste foreldre tror at jenter ikke vil kunne ha sex om inngrepet ikke blir utført. Andre tror at jenter ikke vil være like attraktive for menn. Terfa Taddesse

Slik bekjemper vi kjønnslemlestelse av jenter

CARE oppretter grupper hvor lokalbefolkningen blir invitert. I gruppene oppfordres de til dialog om sosiale normer, tro og skikker som har en negativ innvirkning på deres liv og helse.

Med ny kunnskap og vilje til å skape positiv endring har gruppemedlemer som Fana og Terfa sørget for at det nå er ingen jenter i landsbyen som blir omskåret.

– Nå forstår vi de de negative konsekvensene og langtidsskadene som kjønnslemlestelse påfører. Terfa Taddesse

Sammen kan vi få slutt på kjønnslemlestelse

Vårt mål er at ingen jentebabyer skal bli utsatt for slike groteske inngrep. For å oppnå dette er vi avhengige av støttespillere som deg. Hvert bidrag er med på å endre liv!

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.

Pengene kommer dit de skal

CARE har lang erfaring med å skape varig positiv endring. Vi er medlem av Fundraising Norge og Innsamlingskontrollen. Hele 92 prosent at våre inntekter går til formålet - det er vi stolte av. Gir du til CARE kan du dermed være trygg på at ditt bidrag kommer dit det skal.