H.M. Dronning Sonja er høy beskytter for årets TV-aksjon

– Dronning Sonja har et sterkt engasjement for årets tema, og vi er veldig glade og takknemlige for at Dronningen vil være høy beskytter for årets TV-aksjon, sier generalsekretær Gry Larsen i CARE Norge.

Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 400 000 kvinner skal få mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

– Kvinner over hele verden blir nektet grunnleggende rettigheter og muligheter, og rammes hardest av fattigdom og urett. De får sjeldnere gå på skole, har mindre sjanse til å få en inntekt og blir oftere utsatt for vold. Derfor vil CARE med årets TV-aksjon gi kvinner i noen av verdens fattigste land mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie, sier Larsen.

Lang tradisjon for Kongehuset

Kongehuset har hatt tradisjon for å stille som høy beskytter for TV-aksjonen, helt siden starten i 1974. H.M. Dronning Sonja åpnet den aller første innsamlingsaksjonen, da som kronprinsesse. Dronningen har vært høy beskytter for flere aksjoner, senest for Røde Kors i 2016.

– TV-aksjonen samler alt fra frivilligheten, ordførere, næringslivet og Kongehuset til den lille basaren på hjørnet. Jeg er stolt av å ha med Dronningen som høy beskytter for vår nasjonale dugnad. Jeg er imponert over alle som, år etter år, stiller opp og gjør en innsats i sitt nærmiljø for TV-aksjonen, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Søndag 20. oktober kan hele Norges befolkning gå for at kvinner i noen av verdens mest sårbare områder kan skape et bedre liv for seg og sin familie.

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober.
  • NRKs TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon og har totalt samlet inn over ni milliarder kroner siden oppstarten, for 45 år siden.
  • Hvert år besøker 100 000 bøssebærere 2,3 millioner hjem i Norge.
  • Mange millioner mennesker har fått et bedre liv takket være innsatsen til Norges befolkning i TV-aksjonen.

Fakta om TV-aksjonen NRK CARE 2019:

  • TV-aksjonen går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter og skal skape et bedre liv for 400 000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.
  • Årets TV-aksjon skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
  • TV-aksjonsmidlene fra årets aksjon går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Pressekontakt:

Kommunikasjonsleder Maria Nydal i TV-aksjonen NRK CARE 2019: maria.nydal@care.no eller mobil: 98 88 17 23.

Les mer om TV-aksjonen 2019.