Raghad fra Syria mistet alt i jordskjelvkatastrofen tidligere i år.

En gave til hun som har mistet alt

Ønsker du å gi en gave til et godt formål, eller kanskje du lurer på hva du skal gi til den som har alt?

Med stadig flere katastrofer og konflikter, kan det være lett å føle at alt er håpløst. Derfor er det viktigere enn noen gang å gi håp til de som trenger det mest.

I 1946 mottok vi i Europa CARE-pakker fra USA, og dessverre er det fortsatt mange som trenger dem verden over. Du kan bidra til dette!

Ønsker du et gavebevis?

Gi en CARE-pakke til hun som har mistet alt

En CARE-pakke fra deg betyr et sted å bo, mat og drikke, fysisk og psykisk helsehjelp, og mulighet til å starte livet på nytt for henne.

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.

Natten hun aldri vil glemme

Raghad (13 år) var bare 18 måneder gammel da hun og familien måtte flykte for første gang, på grunn av konflikt i Syria. Etter flere år i flyktningeleirer fant de endelig ro i Jindires, nordvest i landet. Fem år senere, 6. Februar 2023, kom natten som Raghad aldri vil glemme.

– Jeg sov da jordskjelvet inntraff, og hørte skrikene rundt meg da jeg våknet. Alle var livredde og forsøkte å komme seg ut. I mørket og kaoset kunne jeg ikke finne familien min. Raghad

— Da jeg endelig kom meg ut, var gatene dekket av snø og det var iskaldt, fortsetter hun. Så raste bygningen rett foran øynene mine. Jeg var i sjokk og brøt ut i gråt. Flere av naboene mine kom seg aldri ut.

I etterkant av jordskjelvet slet Raghad med traumer og depresjon, og satt for det meste taus og alene. Hun og familien hadde overlevd, men de hadde mistet alt.

– Hjemmet mitt, rommet mitt, vennene mine, tegningene og fargestiftene mine. Alt var borte. Raghad

Gi en CARE-pakke i gave til den som har alt🧡

Dette kan en gave fra deg bety:

Nødhjelpspakke (250 kroner)

  • Mat og drikke
  • Medisiner og hygieneartikler

Nødhjelpspakke+ (500 kroner)

  • Nødhjelpspakke (beskrevet over)
  • Et sted å bo
  • Madrass og pledd

Familiepakke (800 kroner)

  • Nødhjelpspakke+ (beskrevet over)
  • Bleier, våtservietter, morsmelkerstatning, termos
  • Tilgang til trygge områder for kvinner og barn
Illustrasjon av en CARE-pakke til hun som har mistet alt i en katastrofe eller konflikt.

Et nytt liv med nye venner

I tillegg til bosted, mat, og helsetjenester, er det psyko-sosiale tilbudet til CARE enormt viktig for å bearbeide traumene som krisen har påført. For mange er dette det første steget videre i livet.

– Gjennom aktiviteter og spill møtte jeg nye venner, og litt etter litt følte jeg meg mindre ensom. Vi lærte å uttrykke følelsene våre, jobbe sammen, og løste problemer i felleskap. Raghad
Artikkelbilde
Tilbake på skolen har Raghad nå bestemt seg for å bli lærer. Hun har et sterkt ønske om å kunne hjelpe andre barn – spesielt de som har blitt drevet fra sine hjem på grunn av katastrofer eller konflikt.

Tusen takk til alle som bidrar til at Raghad og tusenvis av andre jenter og kvinner kan gå en lysere tid i møte 🧡

Kort om vårt nødhjelpsarbeid

Når en krise rammer er CARE raskt på plass med livsviktig nødhjelp. Vi er til stede i land som Ukraina, Palestina, Marokko, Kongo - og totalt over 100 land globalt. Les mer om hvordan vi jobber med nødhjelp her.

Pakkene beskrevet er reelle eksempler på CARE sitt arbeid. Midlene som kommer inn, bruker vi der det til enhver tid er størst behov.

En gave til hun som har mistet alt

En CARE-pakke fra deg betyr et sted å bo, mat og drikke, fysisk og psykisk helsehjelp, og mulighet til å starte livet på nytt for henne.

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.