En ubeskrivelig frykt

Gatene i Marrakech som vanligvis yrer av folkeliv og kultur, er nå blitt et tilfluktsted for hundrevis av mennesker som ikke tør å reise hjem.

De er redde for nye skjelv og bygningskollaps.

Natt til lørdag 9.september ble Marokko rammet av det som omtales som det kraftigste jordskjelvet på over 120 år i området rundt Marrakech. Nærmere 3000 menneskeliv har gått tapt og mer enn 1200 er kritisk skadet. Tallene er estimert til å øke.

– Folk er utslitte. Frykten og skrekken de har opplevd er umulig å beskrive Hlima Razkaoui, Landdirektør for CARE Marokko.

Landesorg

Samtidig som landet nå går inn i en tredagers nasjonal sørgeperiode, sover hundrevis av mennesker i gatene, tullet inn i tepper i hjertet av Marrakech.

Redningsarbeidere arbeider på spreng for å redde ut overlevende fra ruinene. Hjelpearbeidere jobber med å dele ut nødhjelp til de rammede.

Artikkelbilde

Fysisk og psykisk hjelp

I tillegg til de fysiske belastningene mange marrokanere nå opplever, er de psykiske og mentale.

– Det var en skremmende natt for oss alle i Marokko. Hlima Razkaoui

CARE har ansatte til stede i Marokko som tilbyr psykologisk hjelp, i tillegg til varme måltider, rent drikkevann, telt og medisinsk hjelp.

I posisjon til å hjelpe

Med en tilstedeværelse i landet siden 2008 står CARE i god posisjon til å hjelpe de jordskjelvrammede. Av erfaring vet vi at dette er arbeid som tar tid og krever kontinuitet.

– Vi vet fra tidligere jordskjelv at de umiddelbare behovene er kritiske, og at gjennoppbygging etter slike katastrofer kan ta flere måneder, eller år. Hlima Razkaoui

Gi din støtte!

Etter det kraftige jordskjelvet i Marokko arbeider CARE nå med å gi nødhjelp til tusenvis av mennesker. Hjelp oss å hjelpe!

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.