Jente som gråter

Vær med og kjemp for Juma (18)

Husk at kvinnedagen også er for henne. Ditt bidrag kan gjøre den store forskjellen der kvinnekampen knapt har begynt.

8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen. Kvinner her i Norge og i Vesten forøvrig har kjempet hardt og oppnådd mye, og ennå er vi ikke i mål. Det er fortsatt langt å gå før norske kvinner og menn stiller likt.

Men noen steder i verden har den kampen knapt begynt.

Juma (18) sitter på sengekanten med sin gamle skoleuniform i fanget. Det er et plagg hun ikke lenger bruker. Som så utrolig mange andre jenter over hele verden har hun opplevd å bli tvunget ut av skolen. Les mer om Juma her.

Jente sitter på sengekanten og broderer
Juma (18) fra Bangladesh måtte droppe ut av skolen for å forsørge familien. Du kan hjelpe jenter i hennes situasjon ut av fattigdom.

Sørg for at enda flere som Juma kan få muligheter

Man ser det samme overalt: Under fattigdom, konflikt og kriser er kvinner og jenter ekstra utsatt. Særlig ser vi konsekvensen av det under koronapandemien. I fattige land rammet av sult spiser kvinner i familien sist og minst, og volden i hjemmet øker under lockdown.

CARE jobber for likestilling og kvinners rettigheter i over 90 land. Vi arbeider for at kvinner skal få lov til å ta utdanning, tjene penger og ta avgjørelser på lik linje som menn. Men vi trenger din støtte for å nå enda flere. Bli CARE-venn i dag og sørg for at enda flere som Juma kan få muligheten til å komme seg ut av fattigdom, få sin stemme hørt og få bestemme over egen kropp.

Norge har blitt flinke til å løfte frem likestilling her til lands. Hjelp oss å kjempe for kvinners rettigheter også der kampen så vidt er i gang.

Slik hjelper vi kvinner ut av fattigdom

  • Hennes penger - hennes muligheter
    Vi gir fattige kvinner opplæring i økonomi, og muligheter til å spare og låne penger, slik at de for eksempel kan investere i sin egen jobb. Slik kan de forsørge familien sin.
  • Hennes kropp - hennes valg
    Vi jobber for å sikre kvinners og jenters rett til å bestemme over egen kropp, og til å få gode helsetjenester. Vi arbeider med menn for å bekjempe vold mot kvinner.
  • Hennes stemme - hennes drømmer
    CARE sørger for at kvinner får delta i sine lokalsamfunn, både politisk og økonomisk.

Du kan være med å kjempe for Juma og andre jenter i hennes situasjon

Hjelp oss å bekjempe fattigdom og sikre kvinners rettigheter med å gi et månedlig beløp: