Alvorlig matmangel i Syria

Globalt ser vi at matprisene øker som følge av krisen i Ukraina, noe som fører til at det blir vanskeligere for mennesker verden over å få tak i mat.
– Mat, bensin, priser på alt har gått opp. Vi er kalde og sultne. Familien min har ikke smakt frukt på over to måneder. Vi spiser aldri kjøtt. Dalal, i en flyktningleir nordvest i Syria

90 prosent under fattigdomsgrensa

90 prosent av menneskene i Syria lever allerede under fattigdomsgrensa. Krigen som har herjet i landet i 11 år har ført til at store deler av befolkningen lever i fattigdom og allerede sliter med å få dekket helt grunnleggende behov, som mat og vann. Nå kjenner de i tillegg på konsekvensene av krigen som har brutt ut i Ukraina.

Matmangelen går hardest utover de som allerede har minst. Familier i Syria er desperate, og fortvilelsen er stor når prisen nå har økt på brød og andre basisvarer.

Hvor mange trenger humanitær hjelp?

14,6 mill (av totalt 21,7 mill) av befolkningen, i følge Humanitarian Needs Overview for 2022

Artikkelbilde
Behovet for hjelp er større enn noen gang. Foto: CARE

CARE jobber humanitært og langsiktig

CARE sørger for at familier har tilgang til mat, bolig og livsnødvendig nødhjelp. I tillegg hjelper vi menneskene i Syria med blant annet å skape sitt eget livsgrunnlag ved opplæring innen entreprenørskap og utstyr til å drive landbruk. Slik blir de i bedre stand til å takle konsekvensene av krigen.

Med økte priser som følge av krigen i Ukraina, er behovet for hjelp til den syriske befolkningen større en noen gang.

Les mer om hva vi gjør i Syria her.

– Vi har ikke råd til sukker eller mel. Hvis jeg hadde mel, hadde jeg laget brød selv. Nå leter vi etter khubaizah (en urt) som kan spises. Uten brød, ris eller bulgur, hva kan vi gjøre? Asma, i en flyktningleir nordvest i Syria

Fakta om Syria

  • Befolkning: 18 millioner
  • Hovedstad: Damaskus
  • FNs indeks for menneskelig utvikling: 151 av 189 land i verden
  • Andel kvinner i nasjonalforsamlingen: 13 prosent
  • Jenters forventede skolegang: 8,7 år
  • Fødsler per kvinne: 2.6
  • CARE har vært tilstede siden 2013

Hjelp kvinner i Syria - Bli fast giver!

Som CARE-venn gir du et månedlig beløp som bidrar til CARE kan gi livsnødvendig hjelp i kriser.