Ismael forteller om forholdene i flytkingeleiren i Syria

-Jeg måtte ignorere at det var helseskadelig for familien min og meg

Ismail
Brennende bildekk og plast er det som holder familier på flukt nordvest i Syria varme gjennom vinteren.

Med vinter og regntid blir lidelsen i de syriske flyktningeleirene enda verre. Dette er det tolvte året på rad med krig og elendige levekår.

– På starten av hver vinter samlet jeg små biter av gamle bildekk som jeg kunne bruke til å fyre med når det ble veldig kaldt. Ismail
Ismael holder sin datter i armene
Ismail og et av hans seks barn. De bor i en flyktningleir i Syria.

En nådeløs vinter

Drivstoff er enten for dyrt eller utilgjengelig. Mange familier må derfor brenne skadelige materialer som plast og nylon, for å holde varmen gjennom vinteren.

– Hvert år, når vinteren nærmer seg, stålsetter vi oss og tenker på mangelen på tilgang til trygg oppvarming, de gjørmete veiene og den uungåelige oversvømmelsen av teltene når det regner eller snør. Ismail
En familie står i inngangen til et telt i flykningeleiren i Syria

Mer enn 100 familier bor i samme leir som Ismail under ekstremt tøffe forhold. I januar i fjor døde en liten baby, som bare var 30 dager gammel, av kulde.

Internt fordrevet

Etter at krigen eskalerte nordvest i Syria oktober 2023 ble hele 120 000 mennesker drevet på flukt i løpet av kun to uker.

Antallet flyktninger fortsetter å øke, og det anslås å være 2,9 millioner mennesker på flukt internt i Syria i dag. Av disse er 80 prosent kvinner og barn.

Med kontantstøtte fra CARE og CAREs Syria-partner «Violet Organization» får Ismail hjelp til å komme seg gjennom vinteren. Projektet finansieres av EU.

Artikkelbilde

Så langt har 5000 personer som Ismail og hans familie mottatt kontantstøtte for vinteren.

I løpet av 2023 har flere en 60 000 mennesker fått kontantstøtte gjennom det samme prosjektet. De har fått midler til å dekke sine mest grunnleggende behov, som mat, tepper og kjøkkenutstyr.

Bidra til at flere familier som Ismail slipper å fryse i vinter

Bli fast giver eller gi et enkelbidrag og hjelp oss å hjelpe de som trenger det mest.

Din informasjon

Du blir belastet 150 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.