En gruppe kvinne sitter og holder hver sin mobiltelefon opp i lufta.

Fikk viktig informasjon om mensen på SMS

Uten tilgang til bind, kan mensen fort bli en hindring. For Isabells venninne gikk det så langt at hun ble syk.

Publisert april 2021

Manglende informasjon og tabuer knyttet til kvinnehelse er en stor utfordring for mange jenter og kvinner i land som Burundi.

Derfor jobber CARE sammen med organisasjonen SaCoDe for at kvinner skal kunne kjenne sin egen kropp, og få hjelp om de trenger det. En viktig del av dette arbeidet er å sørge for at kvinner har tilgang til hygieniske bind.

– Før vi begynte å bruke SMS-tjenesten var det vanskelig å få informasjon eller hjelp. Enten fordi det var langt unna, eller fordi det kostet for mye å få hjelp. Isabell

Fikk hjelp når venninnen ble syk

Ved hjelp av SMS-tjenesten til CARE kan kvinner som har mobiltelefon nå enkelt få tilgang på kritisk informasjon som de deler med andre de kjenner. Om de har spørsmål eller trenger hjelp kan de sende en tekstmelding for å få råd.

– Venninnen min hadde fått en infeksjon i underlivet, så vi sendte inn spørsmål om hva dette kunne være og hva vi skulle gjøre, forteller Isabell.

Helsepersonell som arbeider hos SMS-tjenesten fulgte opp med flere spørsmål.

– De spurte hvilke bind hun hadde brukt, og hun fortalte at hun hadde brukt vanlige klær, og at de ofte ikke var rene. Slik kom de til bunns i problemet. Isabell
To kvinner ser på hver sin mobiltelefon. Den ene kvinnen holder et barn på armen.
Isabell (t.v) har lært mye etter at hun fikk informasjon om kvinnehelse på SMS fra CARE og samarbeidspartneren SaCoDe. Helsepersonell svarer på spørsmål om blant annet mensen, prevensjon og graviditet.

Mye har endret seg - med tilgang på informasjon og bind

Isabell forteller at det nå har blitt enklere å snakke sammen om utfordringer knyttet til mensen eller andre helsespørsmål, og at folk kommer til henne med spørsmål som de ønsker å sende inn. Med hjelp fra CARE har de nå også tilgang til hygieniske bind.

– Etter at SaCoDe begynte å dele ut pakker med hygieniske bind har jeg ikke hørt om noen som har opplevd det samme problemet. Isabell
kvinner smiler og holder menskopp

Gi flere jenter tilgang til informasjon om egen kropp

Slik kan du utgjøre en forskjell for jenter i fattige land.

Din informasjon

Du blir belastet 250 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.