Fra flyktning til helt nye drømmer

Noor Kajol (12) var vitne til grusomheter da hun flyktet fra Myanmar. Nå har den nye hverdagen gitt henne nytt håp.

Noor Kajol var vitne til grusomheter da hun flyktet fra Myanmar, men nå har den nye hverdagen gitt henne nytt håp. I en flyktningleir i Bangladesh fylles 12-åringens dager med arabiskundervisning, tegning og lek med venner.

Hun, hele familien og flere hundre andre måtte flykte fra ekstrem vold. De forlot Myanmar for litt over ett år siden, og bor nå i flyktningleiren sammen med sine to eldre søstre, tre yngre brødre og foreldrene. Mange av barna i leiren har mistet sine nærmeste, hun er heldig som har begge foreldrene fremdeles i live. 80 prosent av flykningene fra Myanmar er kvinner og barn.

I leiren har de husly, men mangler elektrisitet, temperaturen er ofte høy og husene takler dårlig regn. Likevel synes Noor Kajol dette er et godt sted å bo. I Bangladesh har hun mulighet fortsette på skolen, leke fritt rundt og tegne det hun vil. Dersom hun hadde blitt værende i Myanmar hadde hun kanskje ikke overlevd, og i hvert fall ikke hatt mulighet til å oppnå drømmen om å bli farmasøyt.

– Jenter som fullfører tiendeklasse kan jobbe på et apotek, sier hun.

«Jeg har også lyst å jobbe med medisiner, eller å bli lege hvis det blir mulig.» Noor Kajol (12)

Mange jenter, inkludert Noor Kajol, har vært vitne til grusomheter som voldtekt og drap. For å møte dette, har CARE etablert egne plasser der lokale kvinner og barn kan samles, søke råd, få opplæring og oppfølging. Dette er også steder som er populært for å komme å spise, leke og hvile.

Livet i Bangladesh gir Noor Kajol håp for fremtiden. Hun holder fast på sin drøm om å jobbe med farmasi, eller bli en lege.

– Da vi kom til Bangladesh var alt nytt og vi var redde. Nå er jeg glad for at jeg kan leke og gå på skole uten frykt.

Gi jenter som Noor Kajol mulighet til å nå drømmene sine

hver måned