En bangladeshisk jente smiler og ha en rose i hånden

Fra flyktning til helt nye drømmer

Noor Kajol (12) var vitne til grusomheter da hun flyktet fra Myanmar. Nå har den nye hverdagen gitt henne nytt håp.

Noor Kajol var vitne til grusomheter da hun flyktet fra Myanmar, men nå har den nye hverdagen gitt henne nytt håp. I en flyktningleir i Bangladesh fylles 12-åringens dager med arabiskundervisning, tegning og lek med venner.

Hun, hele familien og flere hundre andre måtte flykte fra ekstrem vold. De forlot Myanmar for litt over ett år siden, og bor nå i flyktningleiren sammen med sine to eldre søstre, tre yngre brødre og foreldrene.

Mange av barna i leiren har mistet sine nærmeste. Noor er heldig som har begge foreldrene fremdeles i live. 80 prosent av flyktningene fra Myanmar er kvinner og barn.

I leiren har de husly, men mangler elektrisitet. Temperaturen er ofte høy og husene takler ikke regn. Likevel synes Noor at dette er et godt sted å bo. I Bangladesh har hun mulighet til å fortsette på skolen, leke fritt og tegne det hun vil.

Dersom hun hadde blitt værende i Myanmar, hadde hun kanskje ikke overlevd, og i hvert fall ikke hatt mulighet til å oppnå drømmen om å bli farmasøyt.

– Jenter som fullfører tiendeklasse kan jobbe på et apotek, sier hun.

– Jeg har også lyst til å jobbe med medisiner eller å bli lege hvis det er en mulighet for meg. Noor Kajol (12)
En jente ser mot kamera og peker på en stor tegning med blomster. På Bildet står navnet Noor Kajol med store bokstaver.


Mange jenter, inkludert Noor Kajol, har vært vitne til grusomheter. Voldtekt og drap er blant disse. CARE etablert egne plasser der lokale kvinner og barn kan samles, søke råd, få opplæring og oppfølging.

Dette er et tiltak for å imøtekomme utfordringene kvinne og barn møter på. CARE-plasser er også steder hvor kvinner og barn kan komme til for å spise, leke og hvile.

Livet i Bangladesh gir Noor håp for fremtiden. Hun holder fast på sin drøm om å bli enten farmasøyt eller lege.

– Da vi kom til Bangladesh var alt nytt, og vi var redde. Nå er jeg glad for at jeg kan leke og gå på skole uten frykt, sier den håpefulle Noor.

CARE sitt arbeid i Myanmar:

  • Beskyttelse av voldsutsatte kvinner
  • Akutt nødhjelp
  • Opplæring om rettigheter
  • Økt tilgang til viktige tjenester
  • Opplæring og støtte til sivilsamfunn