Neema og hennes fire barn i en flyktningleir i DR Kongo
Neema og hennes fire barn i en flyktningleir i DR Kongo

Nødhjelp - hennes trygghet

I en verden med stadig flere konflikter og kriser jobber CARE for å redde liv, og samtidig sikre kvinners trygghet og behov.

Kvinner og barn er de mest sårbare når konflikter og kriser treffer.

De er ofte fattigst, har lite beskyttelse og få muligheter til å flykte. I tillegg øker risikoen for å bli utsatt for vold og overgrep i krisesituasjoner.

Å flykte er noe av det farligste en kvinne kan gjøre

Hanah og tre av hennes barn
Hanah og hennes seks barn (tre av de avbildet) mistet hjemmet sitt under jordskjelvkatastrofen i Syria tidligere i år. Gjennom en av CARE sine partnerorganisasjoner har de fått husly, mat og hjelp til å håndtere traumene som barna har slitt med i etterkant.

Krise og konflikt krever raskt håndtering

Når krisen rammer er CARE raskt på plass med livsviktig nødhjelp som mat og drikke, telt, hygieneartikler, samt fysisk og psykisk helsehjelp.

Hjelpen kommer raskt frem fordi vi jobber tett med lokale samarbeidspartnere, har et bredt nettverk og egne kontorer i 111 land.

Ved det tragiske jordskjelvet som rammet Marokko 9.september, var CARE raskt på plass med nødhjelp.

Kvinne som gir en kvinne klem i et hjelpesenter
CARE var raskt tilstede i med nødhjelp i Marokko etter det grusomme jordskjelvet 9.september 2023

Oppmerksomheten daler, behovet for nødhjelp øker

Det er dessverre slik at kriser og konflikter kan vare lenge, ofte også etter tv-kameraene skrus av og medienes søkelys slukkes. Det finnes blant annet mange glemte kriser i verden i dag.

CARE er derfor svært opptatt av å hjelpe på en måte som gjør at de vi jobber med blir bedre rustet til å selv håndtere og forebygge eventuelle nye krisesituasjoner.

Når den akutte krisen er over, jobber vi for å støtte mennesker i å gjennoppbygge sine liv og sitt lokalsamfunn. I land som Syria og Palestina, som har vært preget av konflikt i lang tid, har CARE etablert en permanent tilstedeværelse.

Bilde av Salma som produserer melk
Gjennom en av CARE sine spare- og lånegrupper har Salma kunnet ta opp et lite lån for å kjøpe det hun trengte til å lage og selge melk. Salma var en av 14 millioner mennesker som mistet alt da konflikt brøt ut i Syria i 2012.

Slik ivaretar CARE kvinners rettigheter i nødhjelp

  • Vi sørger for at kvinnene som blir rammet av en krise blir hørt og har en aktiv lederrolle i den humanitære responsen.
  • Vi sikrer tiltak for å beskytte mot vold og overgrep. Slik arbeider vi med kjønnsbasert vold
  • Vi innfører minstekrav til risikoreduserende tiltak som, tilgang på mat og vann, hygiene, husly samt seksuelle og reproduktive helsetjenester.
Ung jente smiler

Bli med på laget

Med din støtte kan vi redde liv, og ivareta jenter og kvinners trygghet når en krise rammer. Med ditt månedlige bidrag sørger vi også for at lokalsamfunn står sterkere i krisesituasjoner.

Din informasjon

Du blir belastet 150 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.