De er ofte fattigst, har lite beskyttelse og få muligheter til å flykte. I tillegg øker risikoen for å bli utsatt for vold og overgrep i krisesituasjoner.
Nødhjelp - hennes trygghet
Kvinner og barn er de mest sårbare når konflikter og kriser treffer.
Krise og konflikt krever raskt håndtering
Når krisen rammer er CARE raskt på plass med livsviktig nødhjelp som mat og drikke, telt, hygieneartikler, samt fysisk og psykisk helsehjelp.
Hjelpen kommer raskt frem fordi vi jobber tett med lokale samarbeidspartnere, har et bredt nettverk og egne kontorer i 111 land.
Ved det tragiske jordskjelvet som rammet Marokko 9.september, var CARE raskt på plass med nødhjelp.
Oppmerksomheten daler, behovet for nødhjelp øker
Det er dessverre slik at kriser og konflikter kan vare lenge, ofte også etter tv-kameraene skrus av og medienes søkelys slukkes. Det finnes blant annet mange glemte kriser i verden i dag.
CARE er derfor svært opptatt av å hjelpe på en måte som gjør at de vi jobber med blir bedre rustet til å selv håndtere og forebygge eventuelle nye krisesituasjoner.
Når den akutte krisen er over, jobber vi for å støtte mennesker i å gjennoppbygge sine liv og sitt lokalsamfunn. I land som Syria og Palestina, som har vært preget av konflikt i lang tid, har CARE etablert en permanent tilstedeværelse.
Slik ivaretar CARE kvinners rettigheter i nødhjelp
- Vi sørger for at kvinnene som blir rammet av en krise blir hørt og har en aktiv lederrolle i den humanitære responsen.
- Vi sikrer tiltak for å beskytte mot vold og overgrep. Slik arbeider vi med kjønnsbasert vold
- Vi innfører minstekrav til risikoreduserende tiltak som, tilgang på mat og vann, hygiene, husly samt seksuelle og reproduktive helsetjenester.