Nødhjelp i katastrofer

Når en naturkatastrofe eller en krig rammer, jobber CARE for å redde liv.

Når en krise rammer, mobiliserer CARE hele sitt store nettverk. Det gjelder å redde dem som er mest sårbare. Det er de fattigste, for de har lite beskyttelse i husene sine og har færre ressurser og muligheter til å flykte.

Aller mest utsatt er kvinner og barn, som i kaoset som oppstår også er ekstra utsatt for vold og overgrep.

Lokalt nettverk som vet hvor skoen trykker

CARE har drevet nødhjelp siden organisasjonen ble startet etter 2. verdenskrig. Da var det Europa som var utbombet og folk her som sto ribbet og utsultet tilbake.

Mat, vann, utstyr og et sted å sove, er blant det CARE bidrar med. Vi sørger for at kvinner får egne områder der de er tryggere, samt at de får så god helsehjelp som mulig, både fysisk og psykisk.

CARE har kontorer i mange land. Gjennom våre egne kontorer og vårt lokale nettverk kan vi gå raskt i gang. Våre lokale partnere kjenner det rammede området og vet hva som trengs og hvordan vi kan jobbe for å nå flest mulig med ressursene vi har.

Vi er opptatt av å hjelpe på en måte som gjør at de vi jobber med blir bedre rustet til å selv forebygge kriser og bidra om det skulle skje en ny akutt situasjon.

Når krisen rammer, trenger vi deg

Når en katastrofe rammer, er det ofte at vi appellerer til deg! Vi trenger din støtte for å redde liv. Tusen takk for at du bidrar når det trengs!

Hvis du vil forebygge kriser og sørge for at vi kan være raskt på pletten når noe først skjer, kan du bli fast giver til vårt arbeid. En månedlig gave gjør at vi er godt rustet til å hjelpe når krisen rammer.

Bli fast giver - forebygg katastrofer og gi hjelp når krisen rammer