Fattig lærer ble butikkeier og inspirator
Da Joselyn fra Rwanda fikk muligheten, startet hun sin egen butikk. Nå inspirerer hun andre kvinner til å bli med i CARE sine spare- og lånegrupper.
- Jeg hadde aldri vært innom tanken på å kunne gjøre investeringer på denne måten, forteller Joselyn. Som lærer strakk ikke lønnen til. Dessuten hadde jeg ikke kunnskapen jeg behøvde.
Gjennom CARE sine spare- og lånegrupper lærte hun hvordan dette kunne gjøres.
–
Jeg lærte jeg meg å håndtere penger og fikk mitt første lån på 560 kroner. Det ga meg startkapital til å kunne starte en liten butikk.
Joselyn
- Her solgte jeg såpe, salt, mat, klær og andre artikler som man trenger i hjemmet.
Siden den gang har Joselyn blitt en inspirator for mange andre kvinner. Hun har selv vært med på å starte 15 nye spare- og lånegrupper.
–
Jeg har fått mange praktiske ferdigheter gjennom opplæringen fra CARE, og kan derfor være en viktig støttespiller for andre.
Joselyn
En vei ut av fattigdom - for 20 millioner kvinner
I dag har mange av verdens aller fattigste ikke tilgang på noe vi tar for gitt i vår hverdag: vanlige banktjenester. Uten bank, er det ikke mulig å spare og ta opp lån - man lever fra hånd til munn.
CARE sin løsning på dette er lokale spare- og lånegrupper.
Gruppene fungerer som en liten sparebank, der medlemmene blir enige om reglene, og sparer og låner av felles midler.
I gruppene kan kvinnene også få opplæring i lesing, skriving og regning, entreprenørskap og ledelse.
Siden oppstarten i 1991 har over 20 millioner kvinner kommet seg ut av fattigdom ved bruk av gruppene.
Pengene kommer dit de skal
CARE har lang erfaring med å skape varig positiv endring. Vi er medlem av Fundraising Norge og Innsamlingskontrollen. Hele 92 prosent at våre inntekter går til formålet - det er vi stolte av. Gir du til CARE kan du dermed være trygg på at ditt bidrag kommer dit det skal.