Kvinne som smiler og rekker en knytteneve opp i luften.

131 grunner til å feire kvinnedagen

Med dagens tempo vil det ta 131 år å oppnå likestilling globalt. Da vil kalenderen vise år 2154. Dette i følge World Economic Forum.

Reiser vi 131 år tilbake i tid, til 1893, var det 20 år til kvinner i Norge skulle få stemmerett. Det skulle ta 78 år før voldtekt i ekteskap ble kriminalisert og hele 85 år før det ble lov med selvbestemt abort.

I dag, 131 år senere, er det fortsatt ikke likelønn mellom kjønnene i Norge. Vold og overgrep mot kvinner er fortsatt et problem og kvinner opplever diskriminering og trakassering.

Reiser vi ut av Norge er det fortsatt flere steder hvor abort er forbudt. I flere land hindres kvinner i å delta i politiske prosesser, ta utdanning eller tjene egne penger.

Det finnes mange grunner til å feire kvinnedagen, vi har samlet 131 av dem.

Se listen her

Slik kan din bedrift feire kvinnedagen

På årets kvinnedag utfordrer vi norsk næringsliv til å ta grep og forplikte seg til likestilling. Å forplikte seg til dette arbeidet, er den aller beste måten å feire på, det vil deres ansatte, potensielt nye ansatte, kunder og leverandører sette stor pris på.

Det trenger ikke være komplisert å jobbe for like rettigheter. Vi har laget en liste med tiltak dere kan innføre, og vi ber dere velge minst ett.

Se hvordan din bedrift kan bli med her!

Kvinne i arbeidsklær og byggningshjelm. Blå og gule klær

Her er CARE tilstede på kvinnedagen

tba

Kilder: