maja.no og CARE bryter ned mensentabuet sammen

Det nytter å engasjere seg! Det viser en ny befolkningsundersøkelse CARE har gjort med Respons Analyse. Resultatene viser at mensentabuet går ned!

Publisert juni 2022

Samtidig viser funnene at flere kvinner enn menn synes mensen er skittent og ekkelt, og flere kvinner enn menn synes det er flaut å handle mensprodukter. Dette overrasket oss.

CARE og maja.no ønsker sammen å bryte mensentabuet slik at jenter og kvinner kan ha mensen med verdighet, og samtidig formidle at menn ikke synes mensen er flaut å prate om.

CARE Norge og maja.no har gjennom mensenkampanjen funnet sammen for å fremme likestilling og spre opplysning om kvinners rettigheter og kvinnehelse.

Bygger ned tabuer om menstruasjon

- maja.no brenner for å bedre kvinnehelse og bygge ned tabuer, og vi synes det er kjempeviktig at vi som befinner oss i et privilegert land kan bidra til bedre kvinnehelse også i land der helsetilbudet er mye svakere. Det vil vi gjøre gjennom å samarbeide med CARE, sier Martine Flatlie.
– maja.no brenner for å bedre kvinnehelse og bygge ned tabuer Martine Flatlie, markedssjef maja.no

Kampanjen løfter samtidig frem de store internasjonale utfordringene knyttet til stigma rundt mensen og mensfattigdom. Totalt har 800 millioner jenter og kvinner mensen hver dag og opp mot 500 millioner mangler mensenprodukter.

Dette bidrar til at jenter går glipp av viktig utdannelse, og dette er et stort samfunnsproblem i mange land.

- Vi er svært glade for det spennende samarbeidet med maja.no hvor vi i fellesskap retter søkelyset mot de globale konsekvensene av manglende prioritering av kvinnehelse, sier Susanne Lende, leder for kommunikasjon og politikk i CARE Norge.

– Vi i fellesskap retter søkelyset mot de globale konsekvensene av manglende prioritering av kvinnehelse Susanne Lende, leder for kommunikasjon og politikk i CARE Norge

Fakta om CARE

CARE er en hjelpeorganisasjon som aktivt kjemper for kvinners rettigheter og for at alle skal leve verdige liv. Flere av prosjektene jobber blant annet i samfunn for å endre normer slik at alle skal ha mensen med verdighet.

Ved å jobbe målrettet med jenter og kvinner arbeider CARE for å få til bærekraftig endring. På den måten utvikler kvinnene kunnskap, styrke og muligheter til å klare seg selv.