Ronny Brede Aase, Tete Lidbom, Markus Neby og Adelina Ibishi var programledere for P3-aksjonen i 2019. Inntektene gikk til CARE
Programlederne Ronny Brede Aase, Tete Lidbom, Markus Ulv Neby og Adelina Ibishi. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

P3-aksjonen med ellevill rekord

P3-aksjonens lyttere og seere har bidratt med svimlende 10.804.906 kroner, og med det satt ny rekord for P3-aksjonen nok en gang.

Tv-aksjonen 2019

I 2019 gikk inntektene fra tv-aksjonen, inkludert p3 aksjonen, til CARE sitt arbeid. Innsamlingsaksjonen hadde navnet «På egne ben» og rettet seg mot kvinners rettigheter til å tjene egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

100 timer direktesendt radio

– Det er helt fantastisk å se at så mange unge støtter TV-aksjonen og CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen

Siden onsdag denne uken har P3s fire programledere Ronny Brede Aase, Tete Lidbom, Markus Neby, Adelina Ibishi og deres gjesteprogramledere gjennomført 100 timers direktesending for TV-aksjonen, fra Solsiden i Trondheim.

P3-aksjonen skapte giverglede

I løpet av sendingen har programlederne gitt alt de har for CARE.

Vi har vært vitne til at Adelina har fått en Lisbeth Salander-make-over, Ronny har blitt til Ronnywise, Tete har fortært tretten pølser og Markus har blitt omdøpt til Markus Ulv.

Underveis har de hatt besøk av artister som KA2, Anna of the North, Amanda Tenfjord og Julie Bergan, som alle har bidratt til at publikum har åpnet sine digitale lommebøker.