Fikk viktig menseninfo på SMS
Uten tilgang til bind, kan mensen fort bli en hindring. For Isabells venninne gikk det så langt at hun ble syk.
Burundi er et av verdens fattigste land. CARE jobber med å styrke kvinners mulighet til utdanning og økonomiske selvstendighet,.
I tillegg jobber vi med kjønnsbasert vold, seksuelle og reproduktive helsetjenester samt politisk påvirkningsarbeid og styrking av sivilsamfunn.
Mange kvinner i Burundi lever i fattigdom. En sentral del av arbeidet i Burundi er å bidra til økt økonomisk selvstendighet for kvinner.
CARE jobber i samarbeid med lokale partnere og hjelpeorganisasjoner for å gi kvinner mulighet til å ta kontroll over egne penger og skape sin egen arbeidsplass.
Talentfulle deltakere i programmene får hjelp til å komme i gang med større bedrifter som kobles til formelle banker. CARE bidrar med:
Kvinner på landsbygda i Burundi har begrenset tilgang på tjenester og informasjon og seksuell helse.
Spørsmål knyttet til sex, menstruasjon og prevensjon er svært tabubelagt og det verserer mange myter i lokalbefolkningen.
Et flertall av burundiske jenter og kvinner kan ikke ta seg råd til å kjøpe verken bind eller undertøy selv, med den konsekvensen at mange må holde seg hjemme fra skole og jobb en gang i måneden.
Mange bor langt unna klinikker og helsepersonell. CARE samarbeider med 124 helsesentre. CARE bidrar med:
For å oppnå likestilling og bekjempe vold mot kvinner er det avgjørende å ha menn med på laget. CARE jobber derfor med Abatangamuco («de som bringer lys der det var mørkt»), som er en burundisk grasrotbevegelse.
Bevegelsen sprang ut av et CARE-ledet prosjekt som handlet om å få ektepar til å snakke om vold i hjemmet. I dag er de en av CAREs partnere og jobber for å endre tradisjonelle kjønnsroller.
Dette gjøres gjennom å arrangere debatter, folkemøter og bruke teater sette søkelys på utfordringer i samfunnet.
For å bli med i bevegelsen må menn forplikte seg til ikke å bruke vold mot kvinner, og love å være ambassadører for mer likestilling i familiene.
På arrangementer forteller ektepar om hvordan økt likestilling i hjemmet ikke bare har vært bra for kvinnen, men for hele familien. CARE jobber med:
Landet har i likhet med nabolandet Rwanda vært preget av konflikt og uro mellom de to folkegruppene hutu og tutsi.
CARE startet med sitt arbeid i Burundi etter den brutale borgerkrigen på 90-tallet.
Siden 2015 har det vært en rekke protester mot president Pierre Nkurunziza. Myndighetene har svart med å stramme inn på pressefriheten og rommet til sivilt samfunn.
Selv om kvinner formelt har mange rettigheter på plass, er kvinner i liten grad representert i den formelle økonomien.
Som fast giver bidrar du til å løfte kvinner, deres familier og lokalsamfunn ut av fattigdom.