– De voldtok meg, og de slo meg med våpnene sine, om og om igjen
Asha måtte flykte fra DR Kongo til Uganda etter å ha blitt voldtatt av væpnede opprørere. På fanget har hun datteren sin - et resultat av voldtekten.
DR Kongo er et land rikt på naturressurser, men er likevel blant verdens fattigste land. Landet preges av vold og konflikter.
CARE jobber langsiktig i DR Kongo med økonomisk selvstendighet, helse og vold mot kvinner.
Mange kvinner i DR Kongo har opplevd vold eller overgrep. CARE arbeider forebyggende for å engasjere menn i beskyttelsen av kvinners rettigheter.
Vi jobber også med religiøse ledere og lokale myndigheter for å endre holdninger. I tillegg støtter vi det juridiske arbeidet for å bedre rettssituasjonen for kvinner utsatt for vold.
CARE arbeider også med spare- og lånegrupper for å gi kvinner mulighet til å styre egen økonomi. Dette bidrar CARE med:
Etter flere tiår med krig og uroligheter har over halvparten kongoleserne ikke opplevd annet enn et hjemland i krig og konflikt.
Tildelingen av Nobels fredspris 2018 til Dennis Mukwege satte ikke bare søkelyset på den seksuelle volden som lenge har vært utbredt i landet, men også om det alvorlige bakteppet som har skapt situasjonen.
Over halvparten av kvinnene i landet har vært utsatt for fysisk eller seksuell vold.
Selv om DR Kongo har store naturressurser er landet blant de fattigste i verden.
Konflikter, dårlig infrastruktur, korrupsjon har gjort at utviklingen har gått sakte.
Landansvarlig for CARE Norge sitt arbeid i DR Kongo er Sébastien Fornerod.
Som fast giver bidrar til å løfte jenter, kvinner og lokalsamfunn ut av fattigdom. I tillegg bidrar du til å gi nødhjelp i kriser.