Helse og seksualitet - hennes kropp

Kvinner skal ha rett til å bestemme over sin egen kropp. Til å si ja og nei, og selv bestemme hvem hun vil gifte seg med og hvor mange barn hun ønsker

Mødrehelse og seksualitet

Over 800 kvinner dør hver dag i forbindelse med graviditet eller fødsel. CARE jobber for at kvinner skal få kunnskap og mulighet til å bestemme om, når og hvor mange barn de ønsker, og ha gode helsetjenester ved graviditet, fødsel og som nybakte mødre.

En viktig del av dette er seksualundervisning. Spørsmål knyttet til sex, menstruasjon og prevensjon er mange steder svært tabubelagt og det kan føre til mange myter i lokalbefolkningen.

Arbeid med slike tema skjer derfor mest effektivt i tett samarbeid med lokale partnere. Tilgang på prevensjon er også helt avgjørende for kvinners fremtid.

Artikkelbilde
Isabell (t.v) har lært mye etter at hun fikk informasjon om kvinnehelse på SMS fra CARE og samarbeidspartneren SaCoDe. Helsepersonell svarer på spørsmål om blant annet mensen, prevensjon og graviditet.

Engasjere menn i kampen mot vold

Vold mot kvinner rammer ikke bare kvinnene selv, men har enorme kostnader for hele samfunnet.

For å minske vold i nære relasjoner må menn bli involvert og tradisjonelle kjønnsroller bli utfordret. CARE jobber målrettet med menn for å skape varige holdnings- og adferdsendringer.

CARE jobber med lokale organisasjoner, der menn fra lokalsamfunnet snakker med andre menn om problematiske kjønnsroller og tradisjoner.

Det settes opp kurs for nygifte par, og lokale rollemodeller reiser rundt for å fortelle om hvorfor likestilling i hjemmet er bra – både for kvinner og menn.

Artikkelbilde
Et CARE-møte endret livene til ekteparet Faustin og Léoncie.
Faustin Ntiranyibagira vokste opp med en voldelig far, og trodde derfor det var slik samlivet skulle være. I dag leder han bevegelsen Abatangamuco, som består av nesten 4 500 ektepar som har opplevd vold, og nå jobber for å hjelpe andre. Les den sterke historien her.

Støtt arbeidet for jenter og kvinners rett til bestemme over egen kropp

Med din støtte vi skaper positiv endring 🧡

Din informasjon

Du blir belastet 150 kroner hver måned via AvtaleGiro. Du kan avslutte når du vil.

Din kortinformasjon

Fyll ut din kortinformasjon for å fullføre.