CARE har signert ny rammeavtale med Norad

Frem til 2025 skal CARE Norge nå over 1,3 millioner kvinner og jenter i våre prosjekter.

– Denne avtalen gjør at vi de neste fem årene kan fortsette vårt arbeid for å kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt, generalsekretær Gry Larsen.

CARE Norge har underskrevet ny femårig rammeavtale med Norad. Frem til 2025 skal CARE Norge nå over 1,3 millioner kvinner og jenter i våre prosjekter. Denne avtalen, sammen med bidragene fra TV-aksjonen og våre faste støttespillere, gir oss mulighet til å fortsette vårt arbeid for verdens fattigste kvinner.

Artikkelbilde
Generalsekretær i CARE, Gry Larsen Foto: Anna Ekre / CARE

– Dette gir oss en unik sjanse til å hjelpe de sterke kvinnene som hver dag kjemper for å sikre seg og sine familier et verdig liv. Det er en god investering å jobbe med kvinner, fordi kvinner skaper endring. Vi klarer ikke bekjempe fattigdom hvis halve befolkningen holdes utenfor, sier Larsen

Rammeavtalen med Norad er viktigste finansieringen for våre prosjekter Afghanistan, Burundi, DR Kongo, Mali, Myanmar, Niger og Rwanda. I prosjektene skal vi opprette spare- og lånegrupper, støtte entreprenører og kvinnelige ledere og engasjere menn for likestilling. Avtalen har en ramme på 403 millioner kroner som skal fordeles over fem år.

Frem til 2025 skal CARE:

  • Nå over 1,3 millioner kvinner og jenter i våre prosjekter
  • Opprette 39 000 nye spare- og lånegrupper
  • Engasjere 189 000 entreprenører
  • Styrke 179 000 kvinnelige ledere
  • Engasjere mer 24 000 menn for likestilling
  • Endringene skal ha ringvirkninger for over 5,2 millioner mennesker